46.lv
Pirmdiena, 2024. g. 06. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Didzis, Gaidis/ Анатолий, Савва, Александра, Юрий
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

"Latgales granulas" ražotnes izveidē ieguldīs 1,7 miljonus eiro

Фото: Publicitātes foto
Pērn dibinātais uzņēmums SIA "Latgales granulas" granulu ražotnes izveidē ieguldīs 1,7 miljonus eiro, daļu investīciju piesaistot no alternatīvo investīciju fonda "FlyCap", aģentūru LETA informēja Latvijas Garantiju aģentūrā (LGA), kas ir lielākais ieguldītājs fondā.
Piesaistītās investīcijas ir plānots ieguldīt ražotnes būvniecībā, tehnoloģisko iekārtu iegādē un apgrozāmajos līdzekļos, plānotā jaunas ražotnes ražošanas jauda ir 25 000 tonnas granulu gadā.
 
"Latgales granulas" dibinātas ar mērķi ražot "ENplus A1" standartam atbilstošas koksnes granulas. Uzņēmuma valdes loceklis Āris Sparāns stāstīja, ka piesaistītās investīcijas uzņēmumam ļaus izveidot efektīvu neliela apjoma augstākās kvalitātes granulu rūpnīcu, kas ļaus veiksmīgi attīstīties eksporta tirgos, jo patlaban Eiropas lielākie granulu patērētāji joprojām importē vairāk granulu, nekā saražo.
 
"Lai gan kapacitāte lielai daļai Eiropas ražotņu ir lielāka nekā reālā noslodze, daudziem ražotājiem ir problēmas ar izejvielu pieejamību un piegādi. Stabilu izejvielu apjomu ir plānots nodrošināt, izmantojot izejvielu resursus, kurus nodrošinās mātesuzņēmums SIA "Aļņi AS" no sava kokmateriālu pārstrādes procesa," sacīja Sparāns.
 
Savukārt "FlyCap" partneris Ģirts Milgrāvis atzina, ka investors saredz "Latgales granulu" potenciālu eksporta tirgos. "Latvijā koksnes granulu ražošana pēdējo desmit gadu laikā nepatraukti ir augusi, un patlaban Latvija ir trešais lielākais granulu eksportētājs Eiropas Savienībā, kur aptuveni 90% no visas Latvijā saražotās produkcijas tiek eksportēti. "Latgales granulu" galvenās priekšrocības ir augstas kvalitātes "ENplus A1" sertificētas granulas, efektīva ražošanas struktūra un stabila izejvielu pieejamība, kas ir stūrakmens ilgtspējīgai darbībai un nodrošinātam noieta tirgum. Piesaistītas investīcijas ir būtisks ieguldījums Latgales reģionā, kas izveidos 13 jaunas darba vietas Varakļānu novadā," atzina Milgrāvis.
 
Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, SIA "Latgales granulas" dibināta 2014.gada 25.februārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 153 415 eiro, un 67% daļu turētāja ir SIA "Aļņi AS", bet 33% - "FlyCap".
 
Komandītsabiedrība "FlyCap Investment Fund I AIF" ir alternatīvais riska kapitāla fonds, kas pārvalda 10,5 miljonu eiro lielu fondu, un tā lielākais investors ir Latvijas Garantiju aģentūra, kuras ieguldītie līdzekļi nāk no Eiropas Reģionālā attīstības fonda. "FlyCap" jau ir ieguldījis tādos uzņēmumos kā SIA "Mailigen", SIA "Bio2You", SIA "Prakse.lv", kā arī investīciju līgumi ir parakstīti ar vēl pieciem uzņēmumiem.
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Rai 08.07.2016 13:23
Sveiki! Sakiet vai kāds ir pircis varaklanos razotas granulas? Kada kvalitate?
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"